top of page

HUMMERFISKE I KRAGERØ

hummerfiske.jpeg

HUMMER, KRABBE - OG SJØFISKE

Ønsker du natur- og matopplevelser litt utenom det vanlige til eventen din?  Vi henter selskapet ditt med Targaer der dere er, slik at også transportetappen blir en behagelig og hyggelig del av opplevelsen. 

 

Enkelte ting kan man bare oppleve en begrenset tid på året, og det er det som gjør det så eksklusivt. Hummerfisket starter alltid 01. oktober og pågår ut desember. Hummerfisket med Kragerø Event hører høsten til og vi er stolte over å være den eneste aktøren som kan tilby hummerfiske i egnede fiskebåter (Targa) i Kragerøskjærgården. Vi kjører rundt i inn- og uthavner og trekker/setter teiner. Dette kombineres med et innblikk i gammel kystkultur og guiding, samt erfarne skippere som deler raust av egne kunskaper om hummerfiskets hemmeligheter. 

Du får oppleve både den vakre skjærgården og hummerfisket på nært hold, og man trenger ikke å være en innbitt sportsfisker for å la seg fascinere av «havets sorte gull». Dere får selv dra teinene opp fra sjøen, rense burene (forhåpentligvis med hummer i) og sist men ikke minst agne om før teinene settes tilbake på den perfekte spot.

 

Hvis ønskelig kan kvelden avsluttes med en skalldyrmiddag med fersk hummer på noen av Kragerøs beste/anbefalte spisesteder..... eks. Nordraak og/el. Tollboden.

Hummerbestanden er under press, stadig flere hummer ender på middagsbordet i stedet for å bli foreldre til nye generasjoner. Vi oppfordrer alle til å følge reglene som gjelder og ta vare på bestanden slik at vi kan fortsette fisket i fremtiden. Alle som skal fiske hummer må registrere seg før fisket starter. Maks antall er 10 hummerteiner pr person, pr båt. Det vil si at én båt ikke kan ha mer enn 10 teiner. Hummer med utvendig rogn er fredet hele året.

HUMMERSAFARI​

Hummeren er et grasiøst og flott sjødyr. Havets kardinal er det mange som kaller det.

 

Hummerfiske langs Telemarkskysten har lange tradisjoner og det var bla. en av de største eksport varene fra Kragerø rundt 1900. Bestanden har siden den tid blitt sterkt redusert og det er blitt opprettet frednings områder i skjærgården vår. Hva med å bli med på prøvefiske i reservatet i Nasjonalparken eller hummersafari med fangst garanti og tilberedning av et sjømat måltid med egen fangst…i en hyggelig sjøbu og brygge eller hos et sjønært kjøkken ! 

Vi tar deg med ut på sjøen i oktober/november mnd. hvor du skal få lære mer om hummeren, hale teina, sjekke fangsten, agne og sette ut teina på nytt. Spenningen med om det er noe i teina er jo tilsvarende når man sitter på jaktpost, losen går og dyret kommer til deg !

bottom of page